Είστε απ΄εκείνους ή εκείνες που μόνο στη λέξη οδοντίατρος ανατριχιάζετε;

 Σας πιάνει ένας ανεξήγητος φόβος και αρνήστε να επισκεφτείτε ένα γιατρό μ΄αποτέλεσμα τα προβλήματα στην στοματική κοιλότητα να παραμένουν δημιουργώντας ασθένειες;

Δυστυχώς η διάγνωση είναι ότι πάσχετε από το 'φόβο του οδοντιάτρου'! Ίσως αν ψάξετε στο παρελθόν θα θυμηθείτε μια δυσάρεστη εμπειρία από τον τροχό ή από μια εξαγωγή. Η επιστήμη έχει εξελιχθεί και το επιστημονικό προσωπικό γνωρίζει πολύ καλά από την ψυχολογία του ασθενή. Γι΄αυτό τολμήστε!!! 

Το toothnews.gr σας προτείνει μερικές πρακτικές λύσεις για να νικήσετε το φόβο και ν' αποκτήσετε μια υγιή σχέση με τον οδοντίατρό σας. Ψάξαμε, βρήκαμε και καταλήξαμε στις παρακάτω προτάσεις:

 • Ενημερώστε το γιατρό για το φόβο σας.
  Εκείνος θα βοηθήσει σίγουρα.
 • Βάλτε μουσική στ΄αυτιά σας! 
  Χρησιμοποιήστε το ipod ή το mp3 σας όταν βρίσκεστε στην οδοντιατρική καρέκλα ώστε να χαλαρώνετε με τη μουσική και να μην αγχώνεστε με τον ήχο των οδοντιατρικών εργαλείων.
 • Παρακολουθείστε μια ταινία ή μια εκπομπή.
  Σήμερα πολλά οδοντιατρεία διαθέτουν οθόνες στερεωμένες στο ταβάνι για να παρακολουθεί ο ασθενής όταν κάθεται στην καρέκλα και ο οδοντίατρος τον φροντίζει.
 • Ζητήστε να είστε καθιστός.
  Εάν είστε έστω και λίγο κλειστοφοβικός το να ξαπλώνετε ανάσκελα προσθέτει περισσότερο άγχος.
 • Παρακαλέστε το γιατρό σας – να χαμηλώσει λίγο τα φώτα οροφής για να χαλαρώσετε.
  Άλλωστε το φώς της οδοντιατρικής καρέκλας που χρησιμοποιεί ο γιατρός, είναι αρκετό.
 • Δωμάτιο με θέα!
  Το ιδανικό θα ήταν να βρείτε ένα οδοντιατρείο με αρκετά παράθυρα. Το φυσικό φως μας κάνει χαρούμενους. Εάν έχει και όμορφη θέα; Ακόμα καλύτερα!


Δοκιμάστε λοιπόν να μεταφέρετε τις προτάσεις μας στον γιατρό σας και διώξτε τον φόβο που έχετε για τον οδοντίατρο. Ελπίζουμε κάποτε να αναφέρεστε στο γεγονός αυτό σαν μια ανάμνηση του παρελθόντος.

 

 

{fcomment}

Scroll to top